Vers van Twitter

Arie de Jong

Arie de Jong is fysiotherapeut sinds 1981, sinds 1997 ook osteopaat en sinds 2015 Extended Scope Specialist (ESS). In de periode 1979-1998 was hij begeleider van diverse topsportteams en is hij als sportfysiotherapeut drie keer naar de Olympische Spelen geweest, als lid van de medische begeleiding van het Olympisch Team van atletiek en schaatsen. In de periode 1995-2018 is hij bestuurslid van de Medische Commissie van de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond) geweest. Tevens is hij geschoold als Graded Activity trainer, Leefstijl Adviseur (Hogeschool Utrecht in 2011) en in Motivational Interviewing (o.a. gericht op het reactiveren van chronische patiënten).

In mei 2012 heeft hij bij de SOMT zijn studie Master in Sportfysiotherapie (MSF) afgerond en is opgenomen in het register van Master Sportfysiotherapeuten van de NVFS. De afronding van de Masterstudie bevatte o.a. de presentatie en publicatie van een casereport: beschreven is de (sport)revalidatie rond zwaar enkelletsel (klik hier om de publicatie te lezen). In november 2015 heeft hij de Post-Mastercourse ‘Anderhalvelijnszorg’ (ook wel benoemd als Extended Scope Specialist (ESS) afgerond.

‘De verworven competenties vanuit de (sport)fysiotherapie, de osteopathie en als Extended Scope Specialist bieden mij samen een mooie en waardevolle combinatie. Het interesseveld richt zich m.n. op ‘sport en bewegen’ en in het bijzonder op het gebied van orthopedie (wervelkolom / knie / enkel), neurochirurgie (de complexiteit van de wervelkolom) en reumatologie met vanzelfsprekend de revalidatie c.q. begeleiding daaromheen.’

Arie is lid van het KNGF, het NVFS, buitengewoon lid van de NVMT en lid van NVES. Tevens is hij aangesloten bij het NHPR en ReumanetNL (reuma-netwerk). Arie heeft de opleiding tot HPR (Health Professional Rheumatology van de EULAR) afgerond in 2021 en is deelnemer aan 2 studies rond reuma: de L-EXTRA / L-EXSPA-studie en Fysiotherapie WERKt van het LUMC: een 2-jarig respectievelijk 1-jarig onderzoeksproject rond reuma. 

Arie staat ook geregistreerd op Zorgkaart Nederland, een initiatief van het NPCF, vindbaar via DigiH en ook geregistreerd in het BIG-register onder nummer 19034029704.