Vers van Twitter

Elizabeth Schouten-Planting

Elizabeth Schouten-Planting is fysiotherapeute sinds 2010 met een afstudeerrichting ‘Chronisch Zieken‘. Zij heeft niet alleen werkervaring opgedaan in de revalidatie van chronisch zieke patiënten, maar ook met psychosomatische klachten en neurorevalidatie. Zij behandelt en begeleidt patiënten met accenten op ‘ademhaling, bewustwording en ontspanning’ en heeft cursussen gedaan in stressmanagement en mindfulness. Tevens richt zij zich op patiënten met zwangerschap-gerelateerde bekkenpijn. Dit laatste eventueel i.s.m. het in ons pand zelfstandig gevestigde Bekkenfysiotherapie Centrum Haarlem op de 1e etage.

Per april 2019 is Elizabeth ook actief als leefstijl coach en biedt zij in ons gezondheidscentrum de GLI aan en begeleiden patiënten hierin. GLI staat voor Gecombineerde Leefsijl Interventie.

De GLI die zij hanteert is het COOL-programma (COaching Op Leefstijl) en is bedoeld voor mensen met een BMI boven de 30 of een BMI boven de 25 met daarbij gewichtgerelateerde gezondheidsrisico’s (denk aan diabetes type 2, hart- en vaatziekten, artrose of slaapapneu). Tevens dient u gemotiveerd te zijn om uw leefstijl te veranderen gericht op voeding, beweging en ontspanning. Het 2 jarige GLI-programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en spreekt ook uw eigen risico niet aan. Er zijn dus geen kosten aan het programma verbonden voor de deelnemers die in het genoemde profiel passen.

Elizabeth Schouten-Planting staat geregistreerd op Zorgkaart Nederland, een initiatief van het NPCF en is lid van BLCN. Elizabeth staat geregistreerd in het BIG-register onder nummer 79912867304.