Vers van Twitter

Elizabeth Planting

Elizabeth Planting is fysiotherapeute sinds 2010 met een afstudeerrichting ‘Chronisch Zieken‘. Zij heeft niet alleen werkervaring opgedaan in de revalidatie van chronisch zieke patiënten, maar ook met psychosomatische klachten en neurorevalidatie. Zij behandelt en begeleidt patiënten met accenten op ‘ademhaling, bewustwording en ontspanning’ en heeft cursussen gedaan in stressmanagement en mindfulness. Tevens richt zij zich op patiënten met zwangerschap-gerelateerde bekkenpijn. Dit laatste eventueel i.s.m. het in ons pand zelfstandig gevestigde Bekkenfysiotherapie Centrum Haarlem op de 1e etage.

Per april 2019 is Elizabeth ook actief als leefstijl coach en gaat zij in ons gezondheidscentrum de GLI aanbieden en begeleiden. GLI staat voor Gecombineerde Leefsijl Interventie.

Het GLI-programma is bedoeld voor mensen met een BMI boven de 30 of een BMI boven de 25 met gewichtgerelateerde gezondheidsrisico’s (denk aan diabetes type 2, hart- en vaatziekten). Tevens dient u gemotiveerd te zijn om uw leefstijl te veranderen gericht op voeding, beweging en ontspanning. Het 2 jarige GLI-programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn dus geen kosten aan het programma verbonden voor de deelnemers die in het genoemde profiel passen.

Elizabeth Planting staat ook geregistreerd op Zorgkaart Nederland, een initiatief van het NPCF.