Vers van Twitter

Balanskussen met unieke meet- en oefensoftware

U wilt de dysbalans bij chronische rugklachten haarfijn in beeld te brengen? Het balanskussen Sensamove van Sensbalance maakt de dysbalans direct zichtbaar en behandelbaar. Dat geldt trouwens ook voor eventuele nare bijverschijnselen als chronisch pijngedrag, bekkenpijn én bewegingsangst. Slechts één consult bij onze bedrijfsfysiotherapeut (vanzelfsprekend ook mogelijk op de werkplek) is ervoor nodig om de meting uit te voeren. Daarna kunnen patiënten of werknemers zelfstandig met de oefeningen aan de slag.

Nieuwe meet- en instructiemethode

Wij zijn een van de eerste fysiotherapiepraktijken in de regio Haarlem die met Sensbalance werken. Het concept gaat uit van de zelfwerkzaamheid van de patiënt. Gedurende een periode van een aantal weken oefent en traint de patiënt aan de hand van oefensoftware de spieren in het aangedane gebied. Eventueel aansluitend vindt gerichte training plaats van de rompkracht, mobiliteit, coördinatie en reactievermogen. Het resultaat van deze aanpak is dat het vertrouwen in het bewegen en belasten van de rug terugkomt. De resultaten koppelen wij uiteraard terug naar een eventueel betrokken bedrijfsarts.

Serious gaming

Maak kennis met het Sensamove balanskussen, dat in 2010 werd genomineerd tot een van de meest innovatieve producten op het gebied van serious gaming. Neem voor meer informatie contact op met onze bedrijfsfysiotherapeut of maak voor een afspraak gebruik van ons aanmeldformulier.

Film Sensamove balanskussen bij de KNLTB

Het balanskussen van Sensamove maakt ook furore in de sport, zie hier.