Vers van Twitter

Fysiotherapie Haarlem: verwijzing niet nodig

Voor Fysiotherapie De Koningin in Haarlem vormt fysiotherapie de basis van alle behandelingen. Fysiotherapie is een paramedische discipline en bedoeld voor mensen die klachten hebben aan het houdings- en bewegingsapparaat. Als u klachten heeft aan uw spieren en gewrichten kunt u direct bij onze praktijk in Haarlem terecht. Ook patiënten die last hebben van een verkeerd aangeleerde beweging of een matige houding kunnen direct bij onze fysiotherapeuten terecht.

De behandeling of begeleiding bestaat uit verschillende vormen van fysiotherapie, zoals:

• oefentherapie en/of massage;
• instructie van houding, beweging en/of leefstijl

Fysiotherapie behandelplan

Als u met een klacht bij de fysiotherapeut komt, voert hij allereerst een intakegesprek. Aan de hand van het lichamelijk onderzoek stelt hij vervolgens een behandelplan op dat hij met u bespreekt. Vanuit de benadering van de persoonsgerichte (oefen)therapie is de patiënt uiteindelijk altijd zelf verantwoordelijk voor zijn eigen genezing en speelt de fysiotherapeut daarbij een ondersteunende rol.

Het behandelplan richt zich op:

• verbeterd functioneren na klachten aan het bewegingsapparaat;
• optimaal functioneren binnen de beperkingen van een (chronische) aandoening;
• verminderen van pijnklachten.

Verwijzing niet nodig

Alweer sinds 2006 kunt u rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U heeft dus géén verwijsbrief meer nodig van de huisarts of specialist. Dat heeft voordelen: u komt namelijk direct bij de juiste behandelaar terecht en werkt daardoor direct aan uw herstel. Meld u aan voor een fysiotherapie afspraak in onze praktijk in Haarlem via ons aanmeldformulier en wij nemen contact met u op.

Conservatieve therapie

Wij onderschrijven het uitgangspunt van de Nederlandse Orthopaeden Vereniging (NOV): benut eerst alle conservatieve behandel-opties. Zie hiervoor het statement ‘verstandige keuzes binnen de orthopedie‘. Wij hebben hiertoe een uitgebreid ingerichte oefenzaal om u zowel pre- als eventueel post-operatief te behandelen c.q. te begeleiden