Vers van Twitter

Medisch fitness Haarlem leidt tot verhoogde belastbaarheid

Medisch fitness onderscheidt zich van gewone fitness door de specifieke aanpak en door de doelgroep waar het voor bedoeld is. Als u een lichte beperking of een chronische aandoening heeft, kunt u vaak juist wel aan medisch fitness doen. Dit gebeurt overigens altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut. Na afloop van een aantal behandelingen fysiotherapie bestond de mogelijkheid om zelfstandig met een schema verder te trainen in onze airconditioned oefenzaal. Echter met de huidige regel rond de Corona-pandemie (1,5 meter afstand houden) is dat bij ons nog niet mogelijk.

Het beoogde effect van medisch fitness is een verhoogde belastbaarheid van het probleemgebied. Uiteindelijk functioneert u hierdoor beter. Bij medisch fitness gaat veel aandacht uit naar praktische en functionele oefeningen, waarbij de spierkracht en spierstabiliteit (balans) centraal staan en waar nodig de principes van Graded Activity centraal staan.

Wanneer medisch fitness?

• Als u klachten heeft gehad, die u in de toekomst wilt voorkomen.
• Als u herstellende bent van klachten, zoals klachten aan uw knie, heup, wervelkolom en schouder.
• Als u last heeft van een chronische aandoening, zoals diabetes, hartproblemen, COPD of artrose; maar ook als u bekend met CVS, fibromyalgie of chronische rugklachten.

 Vragen over medisch fitness?

Ook voor medisch fitness heeft u geen verwijsbrief nodig. Als u vragen heeft, kunt u ons bereiken via 023-5313799. Voor het maken van een afspraak, maakt u gebruik van ons aanmeldformulier. Wij nemen vervolgens contact met u op.