Vers van Twitter

Re-integratie begeleiding & post-COVID revalidatie

Voor re-integratie begeleiding of vragen over herintreding en gedeeltelijke werkhervatting, kunt u bij onze praktijk in Haarlem terecht. Onze re-integratiedeskundige fysiotherapeut maakt een behandelplan of terugkeerplan met u en bespreekt dit met uw bedrijfsarts of afdeling personeelszaken/HRM. De principes Graded Activity ® en Explain Pain vormen hier een onderdeel van.

Onze post-COVID begeleiding biedt een behandeltraject specifiek ontwikkeld voor diegenen die ná een besmetting met het coronavirus thuis in quarantaine hebben gezeten, uit het ziekenhuis of van de intensive care komen. Het coronavirus kan een grote impact hebben op jouw conditie en kracht. Ook klachten als kortademigheid en benauwdheid kunnen na het coronavirus nog lang aanhouden. Daarom is het van belang om na herstel van het virus snel te starten met de revalidatie, zodat u de dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten. Samen met onze speciaal geschoolde Chronisch-ZorgNet fysiotherapeut wordt een persoonlijk beweegprogramma opgestart afgestemd op uw mogelijkheden en doelen.

Een snelle terugkeer naar een goede algemene conditie en functie én terugkeer op uw werkplek is van belang voor alle betrokken partijen. Een snellere aanpak leidt tot een korter verzuim.

Duurzame terugkeer naar het werk

Stapsgewijs wordt gewerkt aan een duurzame terugkeer naar het werk. Als terugkeer naar de oorspronkelijke functie niet mogelijk is, zal worden toegewerkt naar een situatie waarbij de patiënt op zoek gaat naar ander passend werk. Ook eventuele bijscholingsmogelijkheden neemt de re-integratie begeleider daarin mee.

Maak korte metten met de post-COVID periode e/o moeizame re-integratie, maak een afspraak met onze gespecialiseerde fysiotherapeut (tevens handtherapeut, oedeemtherapeut en manueeltherapeut), Robert Gallandat Huet voor een kennismakingsgesprek. Mail of bel naar onze praktijk in Haarlem: 023-5313799.